Χρειάζεσαι βοήθεια;
Κάλεσε μας:

211 780 0708

Συχνές ερωτήσεις

Μαζέψαμε τις πιο συχνές ερωτησεις που γίνονται από τους πελάτες! Διάβασε και ίσως βρεις την απάντηση που ψάχνεις. Αν ενδαιφέρεσαι για την πολιτική επιστροφών δες στο τέλος της σελίδας

Η Spotmechanic έχει σχέση με κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ή συνεργείο;

Όχι, είμαστε μια αμερόληπτη υπηρεσία επιτόπιων τεχνικών ελέγχων, χωρίς ιδιοκτησιακό ή πωλησιακό συμφέρον.

Πουλάτε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα;

H Spotmechanic είναι αποκλειστικά υπηρεσία ελέγχου αυτοκινήτων. Η διαδικασίες είναι απόλυτα αμερόλυπτες και πιστοποιημένες με ISO 9001:2015. Όλα τα αποτελέσματα του ελέγχου παραδίδονται στον ενδιαφερόμενο γραπτώς ως ένδειξη διαφάνειας.
η Spotawheel είναι ξεχωριστή υπηρεσία του ίδιου ομίλου που χρησιμοποιεί τον έλεγχο της Spotmechanic για την εξακρίβωση της μηχανικής κατάστασης των αυτοκινήτων που πουλάει όπως κάνουν και άλλοι έμποροι στην Ελλάδα!

Γιατί μερικοί έμποροι δεν δέχονται τον έλεγχό σας;

Μερικοί έμποροι πράγματι δεν δέχονται τον έλεγχό μας. Κάποιοι μας "κόψανε" μετά από 2-3 ελέγχους (και όλως τυχαίως τα αυτοκίνητά είχαν σοβαρά προβλήματα) ενώ άλλοι δεν δεχτήκανε ποτέ τον έλεγχό μας.

Σε συμβουλεύουμε να είσαι προσεχτικός σε αυτές τις περιπτώσεις, να επιλέξεις έναν φορέα ελέγχου που εμπιστεύεσαι και, για ευνόητους λόγους, να μην προβείς σε έλεγχο από εταιρία που σου προτείνει ο έμπορος!

Η Spotmechanic ιδρύθηκε λόγω της αδιαφάνειας στον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για να προστατέυσει τον ενδιαφερόμενο αγοραστή από σοβαρές απώλειες χρημάτων.

Ελέγχετε όλες τις μάρκες αυτοκινήτων ή κάποιες συγκεκριμένες;

Ελέγχουμε όλες τις μάρκες και τους τύπους αυτοκινήτων.

Ποια μέρη του αυτοκίνητου ελέγχετε;

Ο έλεγχος γίνεται σε 200+ σημεία και περιλαμβάνει: πλαίσιο, μηχανικά μέρη, πάτωμα, ενεργητική ασφάλεια, εξωτερικό, εσωτερικό, ηλεκτρικά μέρη.

Με ποιον τρόπο γίνεται ο έλεγχος; Διαθέτετε ειδικό εξοπλισμό;

Ο έλεγχος γίνεται με τον καλύτερο εξειδικευμένο εξοπλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο (ράμπες ανύψωσης raceramps, ανιχνευτής βαφής pd8, μετρητής ελαστικών κ.α.).

Test Drive κάνετε;

Test drive κάνουμε σε όλα τα αυτοκίνητα, εκτός από την περίπτωση που α) ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν το επιτρέπει (θα πρέπει προηγουμένως να έχει ενημερωθεί ο υποψήφιος αγοραστής και β) το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες ή είναι ανασφάλιστο.

Οι μηχανικοί σας είναι διαπιστευμένοι;

Οι μηχανικοί μας είναι διαπιστευμένοι στα υψηλότατα πρότυπα ποιότητας και διαδικασιών που θέτει η Spotmechanic, ενώ έχουν πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία σε θέματα μηχανικών ελέγχων και φανοποιείας. Πάνω από όλα όμως είναι άνθρωποι με μεράκι και πάθος για το αυτοκίνητο. Ρώτησέ τους ότι θες και θα χαρούν να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία έχεις, σε απλά Ελληνικά ☺

Κάνετε ελέγχους καθημερινές μόνο ή και Σάββατα;

Κάνουμε ελέγχους όποτε μας ζητηθεί, 6 ημέρες την εβδομάδα: καθημερινές και Σάββατο, εκτός επίσημων αργιών.

Πως μπορώ να κλείσω ραντεβού;

Το ραντεβού σου μπορείς να το κλείσεις είτε τηλεφωνικά στο 211 7809015, είτε online, εύκολα και γρήγορα, εισάγοντας την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Πότε θα λάβω την γραπτή αναφορά μετά τον έλεγχο;

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα λάβεις αναλυτική τεχνική αναφορά, η οποία θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του ελέγχου του αυτοκινήτου και φωτογραφίες, έτσι ώστε να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα του αυτοκινήτου.

Πως θα λάβω την αναφορά του ελέγχου;

Θα λάβεις e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχεις ορίσει.

Για πόσο καιρό ισχύει η τεχνική αναφορά που λαμβάνω;

Η τεχνική αναφορά δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ισχύ, αλλά αντικατοπτρίζει την κατάσταση του αυτοκινήτου την μέρα και ώρα που έγινε ο έλεγχος. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εγγύηση για τη μελλοντική λειτουργία του οχήματος. Για περαιτέρω πληροφορίες, δες τους σχετικούς όρους αποποίησης ευθύνης.

Πρέπει να είμαι παρών κατά τον έλεγχο;

Η φυσική σου παρουσία στον τόπο του ελέγχου δεν είναι απαραίτητη, εκτός από την περίπτωση φυσικά που εσύ θέλεις να είσαι παρών και θα χαρούμε ιδιαιτέρως να δεις την όλη διαδικασία ελέγχου! Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανικός της SpotMechanic θα κάνει τον έλεγχο με το ίδιο μεράκι και την ίδια προσοχή, είτε είσαι εκεί είτε όχι!

Τι πρέπει να έχει ο ιδιοκτήτης κατά την διάρκεια του ελέγχου;

Τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή άδεια κυκλοφορίας, τέλη κυκλοφορίας, κάρτα καυσαερίων, βεβαίωση από ΚΤΕΟ, βιβλίο service, εγχειρίδιο (manual). Επιπλέον, θα πρέπει να έχει στα χέρια του όλα τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει ο έλεγχος;

Προς το παρόν μπορούμε να ελέγξουμε αυτοκίνητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα περισσότερα προάστιά της. Πολύ σύντομα θα εξυπηρετούμε τη Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ ήδη σχεδιάζουμε την κάλυψη όλης της Ελλάδας.

Πόσο κοστίζει ο έλεγχος σας;

Η τιμή ελέγχου για 1 αυτοκίνητο είναι 70 ευρώ! Για 3 αυτοκίνητα το κόστος είναι 150 ευρώ, ενώ για περισσότερα αυτοκίνητα γίνονται ειδικές τιμές, κατόπιν συνεννόησης και ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του πελάτη.

Πως μπορώ να πληρώσω;

Για μεμονωμένο έλεγχο, η πληρωμή μπορεί να γίνει online, με πιστωτική κάρτα ή paypal (όπου η διαδικασία γίνεται μέσα από το site μας), είτε τις μετρητοίς απευθείας στον μηχανικό μας, κατόπιν ολοκλήρωσης του ελέγχου. Σε περίπτωση επιλογής του πακέτου των τριών ελέγχων, είναι απαραίτητη η online πληρωμή, μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal.

Αν κάνω έλεγχο στο αυτοκίνητό μου, μπορώ να δημοσιεύσω την αναφορά ελέγχου;

Ναι, μπορείς εφόσον μας παραγγείλεις τον ελέγχο να δημοσιεύσεις την αναφορά σε όλα τα websites με αγγελίες αυτοκινήτων και να αυξήσεις έτσι τις πιθανότητες πώλησής του.

Είμαι έμπορος και θέλω να ελέγχω τα αυτοκίνητά που αγοράζω. Μπορείτε να το αναλάβετε;

Ναι το αναλαμβάνουμε και μάλιστα δίνουμε ειδικές τιμές, ανάλογα με τον όγκο των αυτοκινήτων που θα ελεγχθούν.

Τρόποι πληρωμής

Για έλεγχο ενός αυτοκινήτου έχετε 3 επιλογές:

  • Πληρωμή κατά τον έλεγχο (μόνο αν επιλέξετε ότι θα είστε παρών στον έλεγχο)
  • PayPal
  • Πιστωτική Κάρτα

Για πακέτα ελέγχων μπορείς να πληρώσεις μόνο:

  • PayPal
  • Πιστωτική Κάρτα
Ακυρώσεις & Επιστροφές

Για έλεγχο ενός αυτοκινήτου:

Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε το ραντεβού σας οποιαδήποτε στιγμή πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα και η επιστροφή χρημάτων (εφόσον έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα ή Paypal) γίνεται σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες:

1. Αν η ακύρωση γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν το ραντεβού, σας επιστρέφεται το συνολικό ποσό που πληρώσατε.

2. Αν η ακύρωση γίνει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών πριν το προγραμματισμένο ραντεβού, σας επιστρέφεται το συνολικό ποσό που πληρώσατε μειωμένο κατά 15 ευρώ.

Για πακέτα ελέγχων:

Δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων, ενώ ο κωδικός που λάβατε μέσω email ή μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό σας (Προφίλ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε στο μέλλον.

* Η επιστροφή γίνεται εντός 14 ημερών και την λαμβάνετε από το ίδιο μέσο με το οποίο πληρώσατε.